top of page

Forbered dig til genopbygning af Ukraine

Imens Ukraine kæmper for sin suverænitet, forbereder danske virksomheder sig til en fremtid efter krigen - til genopbygning af landet.


14.-15. november afholdes en international messe og konference Rebuild Ukraine i Warszawa, Polens hovedstad. Danske virksomheder vil udstille deres produkter i den danske pavillon. Dette arrangeres af Dansk Industri i samarbejde med DBDH og den danske ambassade i Kiev.


Jens Holst-Nielsen, direktør i Dansk Industri, oplyser over for Øst-Info, at 37 danske virksomheder deltager i messen og at blandt deltagerne forventes også repræsentanter for de ukrainske myndigheder - byer og kommuner.


Ifølge Verdensbanken kommer genopbygningen af landet til at koste mere end 400 mia. dollars. I Danmark står Eksport- og Investeringsfond (EIFO) for den statslige låne- og garantiordning i forbindelse med genopbygningen. Fonden skal hjælpe med at reducere den finansielle risiko for virksomheder. Det drejer sig om projekter indenfor vand-, varme- og elforsyning samt eksport af f.eks. landbrugsudstyr til Ukraine.


”EIFO er åben for interessetilkendegivelser på sager i Ukraine. I øjeblikket har vi dog ikke midler til at godkende nye sager, men vi gemmer de interessetilkendegivelser, som vi får. Vi beder ikke om ansøgninger i første omgang, da vi ikke ønsker at belaste ansøgere mere end højst nødvendigt, før det bliver aktuelt,” skriver Kåre Stamer Andreasen, First Vice President i EIFO med ansvar for Ukraine, i en mail til Øst-Info.


Men hvilke konsekvenser har krigen for danske virksomheder i regionen? For alle med interesse i dette, afholder Øst-Info seminar i København den 7. november.


Comments


bottom of page