top of page

Der er brug for flere penge til danske projekter i Ukraine

Updated: Apr 2

”Der er et snarligt håb om en hurtig politisk beslutning om flere midler til danske erhvervsindsatser i Ukraine, men da det er en politisk proces har vi ikke sikkerhed for om og hvornår det sker” siger Kåre Andreasen, finansdirektør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Han er også EIFOs mand i Ukraine. Vi taler i telefon, da Teams forbindelse, som vi var enige om at bruge til vores snak, driller.

 

Kåre Andreasen har været udstationeret i Ukraine siden april sidste år. Ifølge ham har EIFO 16 projekter i landet, og hans opgave er at følge deres fremskridt samt at kigge efter muligheder for nye projekter. Det er ikke et job, som kan udføres alene siddende på et kontor på den danske ambassade i Kiev, hvor Kåre Andreasen er tilknyttet som Financial Director / Counselor. Jeg er således bare heldig at fange ham før hans næste ti dages rejse rundt i landet.

 

Den statslige låne- og garantiordning på en milliard kroner, som EIFO står i spidsen for, er allerede bundet til ovenstående projekter. Kåre Andreasen opfordrer dog virksomheder til ikke at spilde tiden med at vente på regeringens beslutning om flere midler til Ukraine. Har man allerede en partner i Ukraine og er i tæt dialog omkring et fælles projekt og har brug for finansiering, er man meget velkommen til at kontakte ham på e-mail: ksa@eifo.dk

 

Der er en række kriterier til de projekter, som EIFO udvælger til sin portefølje, men som udgangspunkt er der ikke fokus på en bestemt branche. Danmark støtter genopbygningen af infrastruktur i Ukraine, men er også interesseret i at støtte det ukrainske erhvervsliv bredt og at bygge kommercielle bånd mellem danske og ukrainske virksomheder.

 

Til mit spørgsmål om sikkerhed ved rejser rundt i landet svarer Kåre Andreasen, at han ikke føler sig bange. Han kommer ikke nærmere end 40 km til fronten og er således uden for rækkevidde for det russiske artilleri. På den anden side oplyser EIFO ikke om lokationer for sine projekter for ikke at bringe dem på sigtekornet for russiske missiler og droner.


Kåre Andreasen, finansdirektør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond og EIFOs mand i Ukraine
Kåre Andreasen, finansdirektør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond og EIFOs mand i Ukraine

Comments


bottom of page