top of page

Ukraine er ikke kun krig og ødelæggelser

Der hersker en udbredt vrangforestilling om, at Ukraine er et land, der ligger helt i ruiner fra øst til vest. Men Ifølge Morten Munk, stifter af det Ukrainsk-Danske Handelskammer og tidligere Ukraines honorære konsul i Danmark, er Ukraine et stort land og i man

ge regioner er livet atter på vej tilbage til at være normalt – folk går på arbejde, køber ind, passer børn o.s.v. Og selv om ansættelse af nye medarbejdere kan give udfordringer til arbejdsgivere, er butikkerne åbne og mange virksomheder opererer som før krigen.


Dette indtryk, at dagens Ukraine ikke er kun krig og ødelæggelser, deles af Claus Ewers fra Sønderborg, investor i ukrainsk landbrug. Han har tre landbrugsvirksomheder i Ukraine, og i august kørte han i bil ca. 1.700 kilometer på de ukrainske veje for at besøge dem.


To af dem ligger inden for 100 kilometer fra Kiev, og en ligger ca. 150 kilometer fra Lviv og ikke langt fra den ukrainsk-polske grænse. Claus Ewers oplyser, at han ikke så ødelæggelser eller militære køretøjer på vejene under sin tur.


Det betyder selvfølgelig ikke, at alt fungerer som det plejer, og han understreger, at alle hans landbrug ligger på den vestlige side af Dnipro-floden. Men ifølge ham bestræber både mennesker og virksomheder sig på at leve et så vidt muligt normalt liv i de vestlige regioner af Ukraine.

Comments


bottom of page