• andrej133

Er Ruslands økonomi på vej ud af dybfryseren?

I februar løftede Moody's rating af Rusland fra "junk" til investeringsgrad som resultat af økonomisk vækst sidste år, bedre oliepriser og regeringens indsats for at styrke offentlige finanser. Det lykkedes Rusland at genetablere solide reserver af guld og udenlandsk valuta, som nu nærmer sig 500 mia. dollar og på den måde overstiger landets udenlandske gæld.


Ruslands produktions-sektor vendte også til vækst, drevet af stigende indenlandsk efterspørgsel. Den russiske økonomi er på vej ud af dybfryseren, men mangler stadigvæk momentum. Imens væksten var på 1,5 pct. i 2018, forventes den ifølge Verdensbanken og IMF at ligge på 1,4 pct. i år. Næste år forventes BNP at stige med 1,7 pct., da den positive udvikling i oliepriserne ifølge IMF vil opveje den negative virkning af de internationale sanktioner.


Er du interesseret i at høre nærmere om Ruslands økonomi, om danske virksomheders erfaringer i Rusland og at udvide dit netværk i forhold til det russiske marked er du er meget velkommen til at deltage i Øst-Info’s Ruslands-seminar i november.6 visninger

Øst-Info, Lysalleen 175, DK-4000 Roskilde, Denmark – Telefon (+45) 2023 6945 - info@oest-info.dk