• andrej133

Engelsktalende sælger i partnerens organisation

På grund af Ruslands enorme afstande kan det være tids-og omkostningskrævende at besøge kundekontakter i Sibirien eller i Ruslands Fjernøst. Der er 6.500 km mellem Moskva og Vladivostok, ca. lige så langt som mellem København og New York.


Prøv at forestille dig følgende situation: Man skal besøge en god kunde i Sibirien. Man aftaler tid, rejser 3.000 km og kommer velklædt til mødet. Men den russiske virksomheds tolk har ikke særlig god forstand på de faglige udtryk og har i øvrigt ikke erfaring med jeres forretningsområde. Og dette er ikke bare en opdigtet situation; man kan sagtens opleve det i virkeligheden.


Russere er ikke verdensmestre i engelsk, og kendskab til fremmedsprog i Sibirien eller Ural-regionen er på et meget lavt niveau.

Alle seriøse distributører i Moskva har selvfølgelig engelsktalende medarbejdere i indkøbsafdelingen. Spørgsmålet er, om de har en sælger, som kan engelsk, og som kan tage på kundebesøg i Rusland sammen med jer? Dette spørgsmål vil jeg personligt helst undersøge på forhånd.

Øst-Info, Lysalleen 175, DK-4000 Roskilde, Denmark – Telefon (+45) 2023 6945 - info@oest-info.dk