• andrej133

EN TEMPERATURMÅLING PÅ DET RUSSISKE ERHVERVSKLIMA

Den 15. november havde jeg fornøjelsen af at samle 30 erhvervsfolk samt Danmarks nye ambassadør i Rusland til debat og vidensdeling om det russiske marked. Her blev den politiske og økonomiske situation i Rusland ivrigt diskuteret. For hvordan ser sam-og frihandel ud mellem landene i en tid med politiske spændinger?

Hvis jeg skal opsummere de mange input fra dagen i én sætning, så vil det være: Den politiske situation er ikke blevet forbedret gennem de seneste 12 måneder. Og der er heller ikke forventninger til færre spændinger mellem Rusland og Vesten inden for en overskuelige fremtid.

På samme tid var de deltagende virksomheder gode eksempler på, hvordan man tilgår udfordringerne på det russiske marked. Det har nemlig hverken forhindret dem i at opnå vækst og opretholde optimismen til de kommende år. Dog må korruptionen til stadighed ikke undervurderes. Her ses det, at myndigheder i vise regioner er begyndt med at udvise ægte interesse i udenlandske investeringer.

Jeg er yderst imponeret over vores danske virksomheders engagement i Rusland, samt hvordan de overkommer barriererne. Jeg ser allerede frem til næste møde, hvor vi tager en ny temperaturmåling.


Øst-Info, Lysalleen 175, DK-4000 Roskilde, Denmark – Telefon (+45) 2023 6945 - info@oest-info.dk