• andrej133

30-års jubilæum i Danmark

På billedet ses en bydel i Korsør og præcis det sted, hvor jeg påbegyndte mit liv i Danmark. Jeg var medlem af besætningen på et sovjetisk handelsskib, som anløb Korsørs havn. Den 19. oktober 1989 forlod jeg skibet for at starte et nyt liv i Danmark. Om mindre end en måned ville Berlins mur falde, og dette ville sætte gang i de store omvæltninger i Østeuropa og USSR, men ingen kunne forudse det den dag i oktober. For myndighederne blev jeg en afhopper, én af dem, som svigtede den sovjetiske sag.

Jeg var dengang 29 år gammel. Et par år efter startede jeg mit firma Øst-Info med udgivelse af et nyhedsbrev om det russiske marked og muligheder i den tidligere sovjetblok.

Nu kan jeg ikke genkende det sted, hvor jeg tog mine første skridt på dansk jord. Den del af Korsørs havn er omdannet til en moderne bydel med forretninger og boliger. Togstationen, hvortil jeg gik, er for længst blevet lukket, og stationsbygningen er lavet om til kontorbygning. Nu kører togene direkte til Storebæltsbroen. Og jeg er åbenbart heller ikke helt det samme menneske. I dag, med lige så mange års erfaringer i Danmark som i Rusland, kan jeg se livet fra et andet perspektiv, og jeg har ingen grund til at fortryde.


8 visninger

Øst-Info, Lysalleen 175, DK-4000 Roskilde, Denmark – Telefon (+45) 2023 6945 - info@oest-info.dk