Fra Sibirien til Danmark

Andrej Sivertsev foredrag

● Gennem de seneste år har vi været vidner til, hvordan Rusland forsøger at genvinde sin storhed. Men hvem er russerne egentligt, og hvorfor er de sådan, som de er? De taler et anderledes sprog og holder øjensynligt af andre værdier, men er de virkelig meget anderledes end danskerne? Den geografiske afstand til den store nabo østpå er ikke længere end afstanden mellem Ålborg og Sønderborg, så det er værd at prøve at få svar på disse spørgsmål.

 Jeg er født i Kaliningrad og nåede at få den russiske ingeniøruddannelse, før jeg fyldte 30, flere års arbejde i Sibirien og om bord på en russisk fabrikstrawler. I 1989, desillusioneret af livet i Sovjetunionen, flygtede jeg og opnåede friheden og et nyt liv i Danmark. Denne flugt og efterfølgende opløsning af Østblokken ændrede helt min tilværelse. Inspireret af de nye muligheder etablerede jeg mit firma i Danmark, Øst-Info. Med mere end 20 års efterfølgende erfaring som selvstændig erhvervsdrivende og talrige rejser både i Danmark og i Rusland kan jeg betragte mit liv i Rusland fra et andet perspektiv.

 Foredraget er således baseret på foredragsholderens eget liv og beregnet til virksomheder og organisationer, som vil lære om den russiske kultur og russiske traditioner. Du vil lære om, hvorfor russere ikke mener, at parlamentet er stedet for diskussioner, hvad de godt kan lide at spise ud over deres berømte pelmeni, og hvilke ligheder der er mellem Sibirien og Grønland. Du vil lære om, hvilke chefer russere bedst kan lide, og at drikke vodka faktisk ikke er deres eneste tidsfordriv. Jeg fortæller også om min nervepirrende flugt fra Sovjetunionen blot en måned før Berlin-murens fald. Selv om fortællingen for størstedelen handler om livet i sovjettiden, er der paralleller til dagens Rusland.

Samlet varighed: ca. 2,5 timer

Kontakt Øst-Info for yderligere oplysninger og tidsreservation

Øst-Info, Lysalleen 175, DK-4000 Roskilde, Denmark – Telefon (+45) 2023 6945 - info@oest-info.dk